het cedeshuis

Waar woont CEDES? 

We voelen ons met onze werking thuis in heel Vlaanderen en Brussel. Maar we hebben wel onze ‘vaste stek’ in het CEDEShuis. Het staat in Brussel, Landsroemlaan 14. Als je uit onze ramen kijkt, zie je de bomen van het Elisabethpark en daarachter de basiliek van Koekelberg! In het noordwesten van Brussel dus. In ons huis is er onthaal- en vergaderruimte, het vormingslokaal, de documentatieruimte en kantoorruimte. Over de deur (gewoon de straat oversteken) is een leuk park met prachtige oude bomen, goed om voor of na een bezoekje of vergadering even uit te blazen. 

Iedereen is welkom, maar maak altijd vooraf een afspraak. 

Kan ik met het openbaar vervoer bij jullie geraken? 

Zeer zeker, het is een aanrader!

DE TREIN. Als je met de trein komt, spoor je:

  • Ofwel tot Brussel Noord. Daar verlaat je het station langs de zij-uitgang richting CENTRUM/ROGIER en wandel je enkele minuten door de Vooruitgangsstraat tot op het Rogierplein. Daar neem je de metro (MIVB, lijn 2 of 6) vanuit metrostation ROGIER heel even tot halte ELISABETH (eindhalte). Bovengronds (elke uitgang is oké) zie je dan àchter het nieuw aangelegde ronde punt het langgerekte Elisabethpark met vlak dààrachter de basiliek van Koekelberg. Rechts langs dit park richting basiliek loopt een laan; dat is de Landsroemlaan. Je vindt ons daar op een hoek aan nr. 14. Zie ook plannetje hiernaast!

WELKOM! (reken 20 à 30 min. van Brussel Noord tot aan onze voordeur)

  • Ofwel tot Brussel Zuid. Daar neem je de metro (MIVB, lijn 2 of 6) tot halte SIMONIS. Bovengronds (elke uitgang is oké) zie je dan àchter het nieuw aangelegde ronde punt het langgerekte Elisabethpark met vlak dààrachter de basiliek van Koekelberg. Rechts langs dit park richting basiliek loopt een laan; dat is de Landsroemlaan. Je vindt ons daar op een hoek aan nr. 14. Zie ook plannetje hiernaast!

WELKOM! (reken 20 à 30 min. van Brussel Zuid tot aan onze voordeur)


DE BUS. Als je met de bus komt, kan je vanaf Brussel Noord 

  • lijn 13 of 87 (MIVB) tot halte SIMONIS nemen en dan volg je bovenstaande aanwijzing vanaf het metrostation SIMONIS (zie boven); of
  • lijn 213 of 214 (De Lijn) tot halte ELISABETHPARK nemen. Dan stap je uit op enkele passen van onze voordeur. Gewoon nr. 14 zoeken.

Reken een half uur op de trip met de bus, wachttijd inbegrepen.

“En met de wagen?”

Dan is de basiliek van Koekelberg en het aanpalende Elisabethpark een goed oriëntatiepunt. Er is   parkeergelegenheid in de straten rondom het CEDEShuis (mèt parkeerschijf en soms wel even zoeken!) of betaalparking onder het Elisabethpark.