EEN GOEDE KINDERTIJD VOOR ALLE KINDEREN EN JONGEREN

Nu de cijfers van kinderarmoede nog steeds toenemen, zeker in steden, is deze problematiek een prioritaire uitdaging voor onze maatschappij.

CEDES draait de benadering van kinderarmoede echter fundamenteel om: We focussen niet op de problemen; we focussen op wat élk kind nodig heeft.

Maar wat heeft elk kind nodig? Wat is dat dan precies? Wanneer is het ‘goed genoeg’?

CEDES ging op zoek naar academische inzichten en kruiste die met praktijkkennis en ervaringskennis.

Wat bleek? De fundamentele noden van kinderen zijn universeel in alle culturen en zijn in zekere zin zelfs best overzichtelijk… 

CEDES besloot een innovatietool te ontwikkelen voor de aanpak van kinderarmoede. Het resultaat? 

2 eenvoudige wijzers van CEDES die zeer toegankelijk zijn voor iedereen en in één oogopslag zeggen waar het fundamenteel op aankomt voor elk kind:  de ‘zorgwijzer’ en ‘opvoedingswijzer’ wijzen ons  de weg naar een GOEDE KINDERTIJD voor àlle kinderen!

Deze inzichten kunnen àlle ouders versterken, maar ook de hele omgeving; een oud Afrikaans gezegde luidt immers:  it takes a village to raise a child!

CEDES gaat daarom aan de slag met iedereen die (zijn) kinderen àlle kansen wil geven: ouders, familie en vrienden, leerkrachten, kindbegeleiders, hulpverleners, animatoren vrije tijd, hulpverleners, diensten en verenigingen voor gezinnen/kinderen, lokale beleidsmakers, …

Met de 2 wijzers als onze gids zoeken we samen uit waar men al sterk staat en waar de uitdagingen zitten… want elk kind is even belangrijk en verdient een GOEDE KINDERTIJD!

Ontmoet CEDES en de GOEDE KINDERTIJD in praatsessies, vormingen, pedagogische conferenties of workshops, of langduriger in lerende netwerken of coachingstrajecten. 

Alles wordt op maat uitgewerkt.

Soms landen we zelfs gedurende enkele jaren in een stad/gemeente/Huis van het Kindom daar met iedereen die met gezinnen/kinderen werkt, de uitdaging diepgaand aan te gaan.